Keď polotovary nie sú v móde
-
19.06.2015 10:19
čerešňový džem s mätou ala SLADKASUE
Sľubovaný receptík na čerešnový džem: budete potebovať: 1,3kg umytých a už vykôstkovaných čerešní, 200g kryštálového cukru, 6-8 veľkých lístkov mäty, 1 balíček(20g) vanilínového cukru, 1 balíček Gelfix (3:1), Kyselina sorbová a kyselina...
-
19.05.2015 12:57
Domáce sirupy
Nasledujúce recepty sú vyskúšané a bežne ich pijeme v našej domácnosti :) MÁJ-JÚL - Bazový sirup Potrebujeme: 30 kvetov bazy, 2 litre vody, 100g kyselina citrónová, 2kg cukru, možno použiť ešte: mäta, citrón, E200 - konzervant - kyselina sorbová Postup: 1) pripravíme si 2 litre...
-
11.05.2015 11:09
Myslite a skladujte dopredu!
Začne jar a všetko sa zelenie, začína kvitnúť... zrazu sa naše hypermarkety, ale najmä domáce trhy, začínajú s približujúcim sa letom napĺňať roznymi druhmi ovocia, či zeleniny. Zrazu je všetkého dostatok. Veľa vitamínov, pestrosť druhov, lacné ovocie a zelenina - to všetko prinieslo leto. Ale čo...