Ako ošetrovať funkčné oblečenie

03.05.2015 12:42

Rozdiel medzi funkčným prádlom a termoprádlom

Je to to isté. Termoprádlo alebo termooblečenie je synonymum pre funkčné prádlo. Ako termoprádlo sa naviac označuje prvá vrstva, ktorá sa oblieka priamo na telo. Spojenie slov funkčné prádlo sa zase častejšie používa pre oblečenie schopné odvádzať od tela vlhkosť.

Ako správne prať termoprádlo, aby nestrácalo svoje vlastnosti

Správna údržba závisí od materiálu. Mali by ste sa preto, striktne riadiť symbolmi údržby na štítku. Oblečenie perte naruby.

Používanie aviváže na termoprádlo

Používanie aviváže sa pri praní funkčného prádlo neodporúča. Bežne síce aviváž zvyšuje pohodlie pri nosení oblečenia, ale pri termoprádle je to inak. Tým, že vytvára film na jednotlivých vláknach a upcháva póry tkaniny, oblečenie stráca svoje špeciálne vlastnosti.

Žehlenie termoprádla

Termoprádlo sa nežehlí, pretože vlákna by sa mohli ľahko spáliť. Nie je to ani potrebné, pretože sa nepokrčí a naše termoprádlo je antimykoticky (antibakteriálne) ošetrené. Vždy sa riaďte symbolmi údržby.

Žmolky na termoprádle

Žmolky každopádne neovplyvňujú vlastnosti funkčného prádlo. Znižujú iba estetickú hodnotu oblečenia.

Čo znamená, že oblečenie je antimykoticky ošetrené?

Naše termoprádlo je upravené špeciálnou technológiou, to znamená, že vďaka úprave sa bakterií a pliesne a ďalej nerozmnožujú a nespôsobujú tak zápach.

 

/prevzané z clematis.sk - výrobca termoprádla/

Späť

Kontakt

SLADKASUE - tipy, triky, návody

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode